Kútfúrás Gödön

Gödön a 2-es főút és a Duna közötti részen átadtunk egy „Létesítési engedéllyel” rendelkező talajvízkutat. A talajvízkút „Használatbavételi engedély”-ének ügyintézése, a kútakna kivitelezése, és a  vízgépészeti szerelés lesz a következő ütem a végleges átadáshoz.

A kútba Pedrollo 4Blockm 2/10 típusú szivattyú, valamint EASYPRESS II. áramláskapcsoló kerül majd beépítésre a kútakna elkészülte után.

Göd, Dunakeszi Duna parthoz közeli része geológiailag elég változatos, több helyen találkoztunk már úgynevezett kavicskizáródással. Ez azt jelenti, hogy amikor a hordalék lerakódott akkor néhol csak homok, és iszap rakódott le, kavics nem! Ahol a kavicskizáródás megfigyelhető ott a vízbeszerzési lehetőség korlátozott, illetve csak mélyebben fekvő rétegekből lehet biztosítani a kívánt vízmennyiséget.

Ezen adatok ismeretében döntöttünk a gépi, öblítéses fúrási technológia mellett.

Kis átmérőjű kutatófúrás közben harántoltuk a megfelelő vastagságú vízadó dunai kavicsréteget, melyből a szükséges víz kitermelhető, így nem kellett mélyebbre fúrni, és geofizikai mérést végeztetni.

A fúrás során harántolt rétegek ismeretében megtörtént a kutatófúrás felbővítése.

A  kútba GWE Budafilter Kft. által gyártott 4 mm falvastagságú, minőségi bizonyítvánnyal rendelkező kútbéléscső került, majd 1-3 mm szemcsenagyságú mosott kavicsból kialakítottuk a szűrővázat.

A kút tisztítása után bő vízhozammal adtuk át a kutat.

A kútfúrás helyszínén nem volt megfelelő áram a kútfúrógép üzemeltetéséhez, így a fúráshoz a saját TR-14 típusú (380 Volt, 3×20 Amper) áramfejlesztőt használtuk.

A kútra, és a felhasznált anyagokra 5 év garanciát vállaltunk.