Gödöllő mellett készült fúrt kút szerkezetének kamerás vizsgálata.

Gödöllő melletti településen egy szerkezetileg hibás kút kamerás vizsgálatát végeztük el.Cégünket a kút tulajdonosa kereste meg, hogy a kútja elkezdett homokolni. Saját magának már elkezdte a kutat kompresszorozni, de 2-3 mm. átmérőjű kavics jön fel a termelőcsőben.

Megbeszéltük, hogy ez a kút szerkezeti hibájára utal, de pontosabbat csak a kút kamerás vizsgálata után lehet mondani. Egy nappal a kompresszorozás után elvégeztük a kút kamerás vizsgálatát. Megállapítható volt, hogy a 24 méter talpmélységű kút sárga lefolyó (szarsurrantó) csőből készült.
A kút “szűrője” rögtön a vízszint alatt kezdődik, és a szarsurrantó cső van néhol fűrésszel / sarokcsiszolóval bevagdosva “szűrőként”.
46 mm. átmérőjű kamera lassú mozgatására (minimális dugattyú hatás!) is a homok, ill. a homokos agyag áramlott be a szűrőn.
A “szűrő” kialakítása nem indokolja a 2-3 mm. átérőjű kavicsokat a kompresszorozásnál,  az csak a kút nyitott talpa felől jöhet be.
Megállapítható volt, hogy a kút béléscsöve nem alkalmas kút kialakítására, a kút “szűrőjének” kialakítása szakszerűtlen, a kút talpa nincs lezárva.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




A kút talpának lezárása utólag speciális anyagokkal megoldható, de a “szűrő” szerkezete nem javítható.

Megoldást egy szakszerűen elkészített új kút jelent.