Kútkarbantartási program

Mint a felszín alatti vizek megóvásáért felelős cég elindítottuk új kútkarbantartási programunkat mely segíti a tulajdonosoknak a kútjuk karbantartásában-, üzemeltetésében.
Ezen szolgáltatásunk a kisebb ipari kutak -, valamint a lakossági kutak tulajdonosainak érhető el.

Nap mint nap szembesülünk azzal a ténnyel, hogy a kutak-, kútgépészeti szerelvények-, és az aknák nagy többsége elhanyagolt állapotban van, a kútgépészeti egységek, főleg a szivattyúk szakszerűtlenül vannak beépítve.
Tulajdonosok nagy többsége már csak akkor keresi meg a cégünket, ha nem jön a víz a kútból, vagy ha más cég már csődött mondott a szakszerű javításban, karbantartásban, esetlegesen már beletépték a szivattyút a kútba.

Örök igazság az, hogy a víz a kútból jön, és nem a csapból! Tapasztalatunk az, hogy a kutak elkészülte után a kutak karbantartása nem valósul meg egyáltalán. Sokan csak akkor keresik meg a cégünket amikor már nagy a baj, és a kút elég “leharcolt” állapotban van.

Tudomásul kell(ene) venni azt, hogy a kutakat 2-5 évenként (használat függyvényében) szakembernek látnia kellene! – ezzel lehet vitatkozni, csak nem érdemes, és pont!
A kútnak is mint minden “terméknek” van egy szervízperiódusa!
Nem csak az autót, és egyéb nagy értékű használati tárgyat kell rendszeresen szervizeltetni / ellenőriztetni, hanem a fúrt-, és ásott kutakat is!

Célunk az, hogy segítsük azon ipari-, és lakossági ügyfeleink hétköznapjait akiknek ezen munkafolyamat nem megy-, elfelejtik-, nincs rá idejük-, nem szeretnének foglalkozni ezen munkával, de a kútjuk megfelelő karbantartására valamint a stabil vízhozamamra igényt tartanak!

Új ügyfeleinknél első alkalommal kiépítjük a szivattyút a kútból, felmérjük a kút állapotát (kamerás kútvizsgálat) , majd állapot szerint javítási-, és/vagy kútkarbantartási programot javaslunk.

Kútkamera, Tomikút Kft.
Kútkamera, Tomikút Kft.


Amennyiben a kút dokumentuma (kút engedély, kút fennmaradási engedély) nincs rendezve, akkor ezen dokumentumok elkészítésében is segítséget nyújtunk!

Ezen javítási karbantartási program kiterjed a kút szerkezetére, a szivattyú szakszerű visszaépítésére rozsdamentes drótkötéllel, a kútfej szakszerű lezárására (zárt kútfej), a kútgépészeti szerelvények esetleges rendszerezésére a gépészeti aknában, valamint a kútgépészeti akna tisztítására is.

Zárt kútfej beépítés előtt. Tomikút Kft.
Zárt kútfej, Tomikút Kft.
Zárt kútfej, kútakna, Tomikút Kft.
Zárt kútfej, kútakna, Tomikút Kft.
Ideiglenes kútakna, zárt kútfej, Tomikút Kft.
Kútbéléscső tisztítás előtt-, után, Tomikút Kft.

Ásott kutak karbantartásáról-, tisztításáról-, és a tisztítás utáni állpotról akkor pár kép:

Ásott kút tisztítása, élet az esőben sátor alatt. Tomikút Kft.
Ásott kút tisztítása, vízszennyezés. Tomikút Kft.
Nagy átmérőjű kővel rakott ásott kút tisztítása. Tomikút Kft.
Kővel rakott ásott kút tisztítása. Tomikút Kft.
Tisztítás után az ásott kút belseje. Kút talpán a szűrőkavics. Tomikút Kft.

Minden esetben részletes tájékoztatót-, és árajánlatot adunk a kút karbantartására!