Árak

“Sajnos, szeszélyeink kielégítésére sosem sajnáljuk a pénzt, mindig csak olyankor alkudozunk, ha hasznos, vagy szükséges dologról van szó.”
Honoré de Balzac

És akkor itt az elején beszéljünk a piszkos anyagiakról: 
Egy-két ember visszaélt azzal, hogy szóban elfogadtam a megrendelését amit NEM szoktam(!!!), majd speciális anyagokat bevásároltam, kirendeztük az időpontot, mert sürgős volt / lett volna a munka, és visszamondta a munkát! – nem lesz többet ilyen!
Amennyiben ki kell mozdulni a telephelyről abban az esetben az írásban meghatározott összeget, de minimum a közlekedési költséget kérjük Pro-forma számla ellenében előre utalni!
Semmi speciális anyagot nem vásárolunk meg előre csak akkor, ha a megrendelő kifizette az anyag árát!
Eddig nem így működtünk, de a változások viszik előre a Világot, alkalmazkodunk! (2020.06.11.)

Kútfúrás árát meghatározza:

    • a kút mélysége
    • a talaj szerkezete
    • a felhasznált anyagok minősége, mennyisége (béléscső, szivattyú, segédanyagok…)
    • fúrt kutak darabszáma

Nagyon sokat keressük azt, hogy miként lehetne a megrendelők számára elérhetőbbé tenni a kútfúrást, és ezáltal a kútvizet!

Egy termék, jelen esetben az elkészült kút árát a megfelelő műszaki tartalom határozza meg! Az élet nagyon sok területén lehet spórolni úgy, hogy nem a prémium minőséget választjuk, de akkor kompromisszumokat kell kötni.

Kompromisszumot a kútfúrás területén úgy lehet kötni, hogy kisebb mélységű vízkút fúrását rendeli meg, ha erre van lehetőség a vízadó réteg függvényében!

Ezen kompromisszum nem az jelenti, hogy rosszabb minőségű kutat készítünk, hanem azt, hogy a kitermelt víz minősége esetlegesen nem lesz ivóvíz minőségű, és/vagy kisebb lesz a kút vízhozama!

Ezen esetben az „olcsóság” a kevesebb felhasznált anyag miatt van, és nem a felhasznált anyagok silány minősége miatt. A mélyebb kutaknál a felhasznált kútbéléscső mennyisége nagyobb, bekerülési ára nagyságrendekkel magasabb, elszámolása Euro alapon történik!

Árainkról kérem tájékozódjon elektronikus  levélben (e-mail)!
Megközelítő árat csak írásban tudunk adni, “telefonos számháborúba” nem kívánunk bele menni!

Nem kívánok egy cetlin (írhattam volna mást is!) szerepelni Önnél egy egyszerű számként úgy, hogy nem ismeri a kínált szolgáltatásunkat!
Írásos árajánlatunk tartalmazza a kínált kútfúrási -, és egyéb szolgáltatásokat, és a hozzá rendelt árakat.
Általánosságban elmondható, hogy kútfúrási áraink 16-20.000.- Ft/ métertől kezdődnek.

Budapesten, és környékén a Duna kavicsteraszára (pl. Csepel, Óbuda egyes részei, Újpest, Dunakeszi, Budakalász egyes részei, stb.) teleptett kutakt egyedi árak alapján – általában olcsóbban- készítjük el. Kérem érdeklődjön elektronikus levélben (e-mail).

Telefonon nem adunk árajánlatot, főleg abban az esetben nem amikor a “..mennyiért fúr!?..” kérdés az első-, és legfontosabb! – ez a minőség rovására megy!
Nem nem mi vagyunk a legolcsóbbak!
Amennyiben Ön csak ezen szempont (ár) alapján keres kivitelezőt akkor nem mi vagyunk az Ön partnere!
Akik már fúrattak kutat ahol az “ár” számított, és jelenleg a következő kútfúrás előtt állnak, katt ide, vagy ide.

Esetleges többletköltség

Amennyiben 380 volt (minimálisan 3×16 Amper) áramot nem tud biztosítani, tudunk gondoskodni megfelelő teljesítményű áramfejlesztőről is. A 380 Volt 3×20 Amper teljesítményű áramfejlesztő bérleti díja 25.000 forint/nap + üzemanyag költség + szállítás költsége.
Amennyiben nincs 380 Volt hálózati áram egyáltalán, és a fúrás szükségessé teszi, abban az esetben a “nagy” (380 Volt 3x 50-60 Amper) áramfejlesztő költsége napi 40-60.000.- Ft + üzemanyag költség. – de ennek bérletéről, és szállításáról Ön is gondoskodhat nem sértődünk meg, nekünk egy gonddal kevesebb jut!

Vízkutak javítása, tisztítása:

Már meglévő vízkutak javítási, tisztítási árai változóak, kérem kattintson ide.

Magyar Vízkútfúrók Egyesülete közleményt adott ki a kútfúrás árképzésével kapcsolatban, melyet az eredeti helyén itt olvashat:

“Tisztelt Érdeklődő!

Tájékozódási igénye a kútkivitelezési árakat illetően természetes. El kell mondjuk azonban, hogy tagjaink árképzése egyedi. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen technológiával, milyen gépekkel, milyen anyagok fölhasználásával, milyen körülmények között, milyen fölvonulási távolság mellett kell az adott feladatot elvégezni.

Hogy mégis megpróbáljuk érzékeltetni a reális kivitelezési árat, néhány kútépítési anyag nettó árát közöljük:

• menetes műanyag kútfúrási béléscső, Ø 125,0×5,0 mm (GWE-Budafilter Kft.) 3.565 Ft/fm
• menetes műanyag kútfúrási réselt szűrőcső, Ø 125,0×5,0 mm (GWE-Budafilter Kft.) 5.205 Ft/fm
• hosszvarratos acélcső (St 37), Ø 219,1×5,6 mm (HUNGAROKOMPLEX Kft.) 8.944 Ft/fm
• mosott, osztályozott szűrőkavics, Ø 1-3 mm, zsákos kiszerelés (Kvarchomok Kft.) 20.390 Ft/t
• kompozit portlandcement CEM II/B-M (V-LL) 32,5 R, zsákos kiszerelés (Duna Dráva Cement) 30.500 Ft/t

Ezekhez hozzáadódik a munkadíj, a fúróberendezés rezsióradíja, a kompresszorozás, a próbaszivattyúzás, a furatban elvégzendő lyukgeofizikai vizsgálat, a befejező műszeres kútvizsgálat, valamint a víz- és gázvizsgálat díja.

Ne felejtsük el, hogy a fúrási anyagokat és segédanyagokat a helyszínre is kell szállítani, ami a tehergépjármű üzemanyag szükséglete mellett még úthasználati díjak (EKÁER) megfizetését is igényli.

Az elmondottakból reményeink szerint érzékelhető, hogy az itt-ott hallható, olvasható — és rendkívül vonzó — 1.200,- Ft-os, 5.000,- Ft-os, 14.000,- Ft-os kútkivitelezési folyóméter árak mennyire megalapozatlanok. Azok a kutak, amik ennyi pénzért készülnek, nem is érnek többet. Olyan, mintha egy valamirevaló épület helyett eleve egy rozzant kalyibát építtetnénk. De a nagyobb baj az, hogy tönkremenetelük következtében ezek a szakszerűtlen, silány agyagokból készített kutak még a felszín alatti vizek — sokszor visszafordíthatatlan — szennyeződését is eredményezik.

Egyesületünk tagjainak általános véleménye szerint nettó 20.000,- Ft folyóméter ár alatt jó kút nem készíthető. A kétrakatos, szakszerűen palástcementezett rétegvíz kutak kivitelezési díja pedig folyóméterenként nettó 40.000,- Ft fölött van.

Mielőtt kivitelezőt választ, azt tanácsoljuk, kérjen részletes árajánlatot.

Rózsa Attila
MVE elnök”