Kútkamerás felvétel, egy 10 év garanciával, és homokmentesnek hirdetett csepeli kútról..! No komment!

Megkeresték cégünket, hogy anno kértek tőlünk kútfúrási ajánlatot, de inkább a kicsit olcsóbb, 10 év garanciával-, homokmentes vízzel hirdető, illegális kivitelező mellett döntöttek! Se számla, se engedély, csak a kifizetett pénz, ill. pénztelenség,  és rossz kút maradt emlékül…! Több éve megkeresték cégünket egy csepeli fúrás miatt, megjegyzem, hogy a kb. negyedik szomszédban van engedéllyel-, stabil vízhozammal üzemelő kutunk. A “szomszédban” lévő referenciát elfogadták, de bíztak abban, ha az “egy kicsit olcsóbb” illegális kivitelezőt választják számla-, és engedély nélkül akkor jobban járnak! Az illegális kivitelező 10 év garanciával hirdet a mai napig, homokmentes vízzel, csak már a volt ügyfelei nem tudják elérni..! – de kicsit olcsóbb volt!

A kút szerkezete nem lett megfelelően kialakítva, kezdődik ott, hogy sárga színű KG-PVC cső (szarsurrantócső) az alkalmazott “kútbéléscső”. A kút felső részét nem alakították ki megfelelően, szinte nyitva volt az üzemelés ideje alatt. Ezen időszak alatt szennyeződött a felszín alatti vízréteg, mely jól látható a kútkamerás felvételeken! A vízfelületen, és a szarsurrantó csövön végig rohad/rothad a behullott szerves anyag. Ez az igazi élőhely a megbetegedést okozó vírusoknak, bacilusoknak, gombáknak.

Szakszerűtlenül kivitelezett "kút" béléscsöve, rohad a behullott szerves anyag.

Szakszerűtlenül kivitelezett “kút” béléscsöve, rohad a behullott szerves anyag.

Szakszerűtlenül kivitelezett "kút" béléscsöve, rohad a behullott szerves anyag. Kútfúrás, kútkamera, kútvizsgálat, Tomikút Kft.

Szakszerűtlenül kivitelezett “kút” béléscsöve, rohad a behullott szerves anyag.

Kútkamera, kútvizsgálat, kút engedély, kútfúrás, Tomikút Kft. Szakszerűtlenül kivitelezett "kút" béléscsöve, rohad a behullott szerves anyag.

Szakszerűtlenül kivitelezett “kút” béléscsöve, rohad a behullott szerves anyag.

A kút “átadásakor” nem lettek elmondva az üzemeltetés feltételei, sőt azt mondták, hogy a jó rezgőmembrános szivattyúval kell egy darabig üzemeltetni, mert akkor gyorsabban letisztul a víz, persze ami soha nem következett be.
A kút homokol(t) folyamatosan.
Ennek például az is az oka, hogy a kivitelezésnél (“kút” fúrásánál)  nem használtak vas védőcsövet/köpenycsövet, így a kút talpát sem tudták lezárni szakszerűen. A kút talpa homokkal van feltöltődve.
Megjegyzem, hogy az alkalmazott anyagok nem felelnek meg sem az MSZ. 22116:2002 szabványnak, sem pedig a hatályos jogi-, és egyéb szabályzóknak sem! -és az elkészítés idejében sem feleltek meg!
A kútkamerás felvételen látszik az is, hogy a kút szűrőzése nem megfelelő. Részben azért mert a rések függőlegesek, részben pedig azért, mert sarokcsiszolóval vágtak rá réseket az “ahogy esik úgy puffan” alapon.  Függőleges réselés a cső un. “gyűrűmerevségét” csökkenti, szinte megszünteti!

Kútkamera, kútvizsgálat, kútjavtás, kútfúrás, Tomikút Kft.

Kút szakszerűtlen szűrőzése, és a homokkal feltöltődött kút talpa. A behullott szerves anyag rohad a béléscsövön.

Kútvizsgálatról készült kamerás felvételen jól látszik a “kút” összes hibája.
Kútvizsgálatról készült videó ha nem indulna el akkor itt tekinthető meg.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Megjegyezhetem, hogy ismét láttam egy silány minőségű kút szerkezetét, és a tulajdonos arcát amikor meglátta a “kút” belsejét. Nem volt őszinte a mosoly az arcán!

Megbeszéltük, hogy a kutat fertőtleníteni kell, majd tisztító szivattyúzni, és a megoldást egy új, szakszerűen kiépített új kút jelenti. Az új kút fúrásával egyben pedig a régi “kút” tömedékelése is pont esedékes feladat lesz.

Általában az alacsony ár egyenlő a silány minőséggel, a megrendelő öröme pedig sokszor csak addig tart ameddig a “mesterek” kimennek a kapun..!
Mesterek öröme pedig a kapun kívül kezdődik, munka/taknyolás letudva, telefonszám letilt, “…pénz a zsebbe, lófa.z a s.ggbe Kedves Megrendelő!” , mert soha többet nem találkozunk!
És ez elgondolkodtató ugye!

Amennyiben Ön az illegális-, sokszor nem is olcsó kivitelezőt választja, az engedély nélküli kútfúrásra abban az esetben Ön is járhat így..! Ne bízzon abban, hogy “… velem csak nem történik meg!” – de igen, nagy rá az esélye”