Kútfúrás

Kútfúró berendezés

Cégünk a mai igényeknek megfelelő 100 méter mélységkapacitású, kis helyigényű, csendes, elektromos hajtású, öblítéses technológiájú kútfúró berendezéssel rendelkezik. A kútfúró berendezés 3,4 méter hosszú, 2 méter széles,  nyitott toronynál 5,00 méter magas, súlya: kb. 1.100 kg.

Kútfúró berendezés működéséhez 380 V (minimum 3×16 Amper) szükséges!

Amennyiben nem rendelkezik 380 Volt hálózati árammal, úgy kisebb (sekélyebb) NEM köves, kavicsos  kutaknál saját TR-14 típusú áramfejlesztővel (380 Volt 3×20 Amper) megoldjuk a kútfúrógép működtetését.

Mélyebb, köves, ill. kavicsos kutaknál 30 kVA (380 Volt, 3×32 Amper) teljesítményű áramfejlesztő bérlése elengedhetetlen! Áramfejlesztő bérleti-, kiszállítási díját, és üzemeltetési költségét árajánlatunkban megadjuk!

A kútfúró berendezés Mélyfúrási Alkalmassági Bizonyítvánnyal rendelkezik.

Kútfúró berendezésünkkel vízkutak, geotermikus visszapréselő kutak, valamint geotermikus szondák fúrását vállaljuk az ország egész területén, valamint Szlovákia határhoz közeli területein is. Ezen kútfúró berendezéssel versenyképesek maradunk az alternatív (megújuló, zöld ) energia hasznosítása területén is. Napjainkban a geotermikus (megújuló) energia hasznosítása egyre nagyobb szerepet tölt be, mivel ezen geotermikus energiával (alternatív energia) szinte függetleníteni tudja magát a külső energiaszolgáltatóktól. Ezen geotermikus, megújuló energiát hasznosítják jelentős mértékben a passzív (zöld, öko) házak is.

Tizennyolc méterig vállaljuk száraz fúrási technológiával, portábilis fúrótoronnyal talajvízkutak fúrását, szivattyúk telepítését.

Kútjavítás-, beszakadt szivattyú mentése minden esetben kamerás vizsgálattal kezdődik, bővebb infóért KATT IDE! 

A szabvány

Az általunk kiképzett vízkutak az MSZ. 22116 szabvány szerint kerülnek kialakításra.

2008. évtől kezdődően az általunk kialakított vízkutakat csak külön erre a célra gyártott speciális kék színű béléscsővel, és gyári szűrőzéssel készítjük el!

A kút kiképzéséhez használt béléscsöveinket két beszállító biztosítja. Ausztriából a JAIN cég által a DIN 4925 szabvány szerint gyártott menetes, vagy toktoldatos béléscső, valamint hazai beszállítónk a GWE Budafilter Kft. 

Jó tudni

Minden kút engedélyköteles fúrási métertől függetlenül!!!
Nincs olyan, hogy 80 méterig engedély nélkül fúrunk kutat, és a nagymama ásott kútja csak 3 méter mély és ezért nem kell engedély a kútra!!! (2020 október)
Engedélyezési eljárásról bővebben KATT IDE! 

Mielőtt kútfúróval szerződne, kérem ellenőrizze az alábbi linken, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  KÖTELEZŐ Építőipari rendszerében regisztrál kivitelező-e, vagy kókler…!? Kattintson a linkre:

http://regisztracio.kivreg.hu/web/index.php?frame=Search

Egyre többször találkozunk mi kútfúrók olyan “új” ügyfelekkel, akik azt panaszolják, hogy van már kútjuk (mely általában 110-125 mm átmérőjű csőkút), de szeretnék ha kitisztítanánk, mert

  • adja a vizet, de erőteljesen homokol,
  • már a vizet sem adja,
  • nem győzik szivattyúval, már a sokadik megy tönkre, illetve a lyukból ki kellene szedni a szivattyút, mert beragadt. Ezen lyukak általában 3-6.500.- Ft/méter áron készültek, készülnek a mai napig!

Ezen nem a Magyar Szabvány szerint sárga/szürke KG-PVC csőből készült – “szarsurrantócsöves vízkutakra” jellemző általában az, hogy a lyuk talpa nincs lezárva, illetve a szűrőzés abból áll, hogy 2-4 mm-es lyukakat fúrnak, vagy 1-2 mm-es réseket vágnak a PVC cső oldalára, kicsit megrázatják “orosz” búvárszivattyúval, majd megnyugtatják Önöket, hogy egy idő után a víz letisztul! – pénz a zsebbe ló.fa.s. a seggbe T. Megrendelő!

Egyszerűsítve: fúrnak egy lyukat, erőltetnek bele egy lyuggatott, vagy réselt PVC csövet aminek az alján van egy kis víz, egy kis kavics, egy kis homok, valamint iszap, és ezt fizettetik ki Önökkel.

Ezen lyukakból a víz nem termelhető ki homokolás nélkül. A szivattyú nagyon hamar elromlik, a lyuk alja feltöltődik homokkal, iszappal, rosszabb esetben még a szivattyút sem lehet kivenni.

Amennyiben Ön így készült szarsurrantócsöves “lyuknak” a tulajdonosa, abban az esetben tudnia kell, hogy a lyuk javítása általában nem lehetséges.

Megoldást jelent egy új, szakszerűen kiképzett vízkút!