Kútfúrás

Célszerszám

Vállalkozásunk a piaci igényekre válaszolva 2009 évben nagyobb fejlesztést hajtott végre. Beszerzésre került egy új, a mai igényeknek megfelelő 100 méter mélységkapacitású, kis helyigényű, csendes, elektromos hajtású, öblítéses technológiájú kútfúrógép. A kútfúró berendezés 3,4 méter hosszú, 2 méter széles,  nyitott toronynál 5,00 méter magas, súlya: kb. 1.100 kg.

Kútfúrógép működéséhez 380 V (minimum 3×16 Amper) szükséges!

Amennyiben nem rendelkezik 380 Volt hálózati árammal, úgy kisebb (sekélyebb) NEM köves, kavicsos  kutaknál saját TR-14 típusú áramfejlesztővel (380 Volt 3×20 Amper) megoldjuk a kútfúrógép működtetését.

Mélyebb, köves, ill. kavicsos kutaknál 30 kVA (380 Volt, 3×32 Amper) teljesítményű áramfejlesztő bérlése elengedhetetlen! Áramfejlesztő bérleti-, kiszállítási díját, és üzemeltetési költségét árajánlatunkban megadjuk!

A kútfúró berendezés Mélyfúrási Alkalmassági Bizonyítvánnyal rendelkezik.

A tevékenység helye és módja

Új gépünkkel vízkutak, geotermikus visszapréselő kutak, valamint geotermikus szondák fúrását vállaljuk az ország egész területén, valamint Szlovákia határhoz közeli területein is. Ezen kútfúró berendezéssel versenyképesek maradunk az alternatív (megújuló, zöld ) energia hasznosítása területén is. Napjainkban a geotermikus (megújuló) energia hasznosítása egyre nagyobb szerepet tölt be, mivel ezen geotermikus energiával (alternatív energia) szinte függetleníteni tudja magát a külső energiaszolgáltatóktól. Ezen geotermikus, megújuló energiát hasznosítják jelentős mértékben a passzív (zöld, öko) házak is.

Tizennyolc méterig vállaljuk száraz fúrási technológiával, portábilis fúrótoronnyal talajvízkutak fúrását, szivattyúk telepítését. Emellett már üzemelő vízkutak tisztításával, vízhozam mérésével is foglalkozunk.

A szabvány

Az általunk kiképzett vízkutak az MSZ. 22116 szabvány szerint kerülnek kialakításra.

A 2008. évtől kezdődően az általunk kialakított vízkutakat csak külön erre a célra gyártott speciális kék színű béléscsővel, és gyári szűrőzéssel készítjük el!

A 2008. évtől kezdődően az általunk kialakított kutakat csak külön erre a célra gyártott, speciális kék színű béléscsővel, és gyári szűrőzéssel készítjük el!

A kút kiképzéséhez használt béléscsöveinket két beszállító biztosítja. Ausztriából a JAIN cég által a DIN 4925 szabvány szerint gyártott menetes, vagy toktoldatos béléscső, valamint hazai beszállítónk a GWE Budafilter Kft. 

Jó tudni

Mielőtt kútfúróval szerződne, kérem ellenőrizze az alábbi linken, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  KÖTELEZŐ Építőipari rendszerében regisztrál kivitelező-e, vagy kókler…!? Kattintson a linkre:

http://regisztracio.kivreg.hu/web/index.php?frame=Search

Egyre többször találkozunk mi kútfúrók olyan “új” ügyfelekkel, akik azt panaszolják, hogy van már kútjuk (mely általában 110-125 mm átmérőjű csőkút), de szeretnék ha kitisztítanánk, mert

  • adja a vizet, de erőteljesen homokol,
  • már a vizet sem adja,
  • nem győzik szivattyúval, már a sokadik megy tönkre, illetve a lyukból ki kellene szedni a szivattyút, mert beragadt. Ezen lyukak általában 3-4.500.- Ft/méter áron készültek, készülnek a mai napig!

Ezen nem a Magyar Szabvány szerint készült – “vízkutakra” jellemző általában az, hogy a lyuk talpa nincs lezárva, illetve a szűrőzés abból áll, hogy 2-4 mm-es lyukakat fúrnak, vagy 1-2 mm-es réseket vágnak a PVC cső oldalára, kicsit megrázatják “orosz” búvárszivattyúval, majd megnyugtatják Önöket, hogy egy idő után a víz letisztul, és nyugodt szívvel távoznak a pénz felvétele után.

Egyszerűsítve: fúrnak egy lyukat, erőltetnek bele egy lyuggatott, vagy réselt PVC csövet aminek az alján van egy kis víz, egy kis kavics, egy kis homok, valamint iszap, és ezt fizettetik ki Önökkel.

Ezen lyukakból a víz nem termelhető ki homokolás nélkül. A szivattyú nagyon hamar elromlik, a lyuk alja feltöltődik homokkal, iszappal, rosszabb esetben még a szivattyút sem lehet kivenni.

Amennyiben Ön így készült “lyuknak” a tulajdonosa, abban az esetben tudnia kell, hogy a lyuk javítása nem lehetséges.

Megoldást jelent egy új, szakszerűen kiképzett vízkút!