2012. év első munkája

Valentin nap előtt elkezdődött az éves munka a Tomikút Kft.-nél. A téli -13 fokos zord hidegben melegedtünk ki a Budapest, V. kerület, Hercegprímás utca 5. szám alatt épülő belvárosi szálloda kivitelezésén.A Keller Grundbau Mélyépítő Kft. részére végeztünk cölöpfúrási tevékenységet. A munkaterületen már több, a talajvízszint csökkentését szolgáló vízkút is készült. A feladat összetett, mivel a talajvíz szintjét, így a mélyépítési munkát a Duna vízszintje befolyásolja.

A kivitelezést -8,5 méter mély pince szinten végeztünk, a lábunk alatt 5 cm-re már talajvíz volt! Az általunk fúrt cölöpök átmérője 125 mm, mélységük 5-6 méter. Ezen perforált védőcsövezett lyukakat a munka előrehaladtával a talajvízszint függvényében alakítják ki speciális tartószerkezetként.

A munka a téli zord hideg idő, valamint a munkaterület megközelíthetősége miatt volt kihívás. A megbízó Keller Grundbau Mélyépítő Kft. rendelkezésünkre bocsájtotta a melegedő helyiségét – melyet köszönünk – a Tomikút Kft. vezetése pedig az „ipari mennyiségű” meleg teát biztosította munka közben.