Budapest III. kerület, (Óbuda) régi dokumentáció nélküli ásott kút belefúrásos javítása, és a kútba rosszul beépített, beszakadt szivattyú mentése

Budapest III. kerület (Óbuda) Duna-parti részén egy régi – dokumentumok nélküli – ásott kút javítását végeztük el.

A kútba egy éve „a mester” beszerelte az öntözőrendszer vízgépészetét, igaz egy kicsit kuszán ami a képeken is látszik. Az egy éve telepített szivattyú drótkötele elszakadt, a szivattyút a kút aljából ki kellett menteni. A mentési munkálatot beülő hevederrel végeztük el a biztonsági szabályok szigorú betartása mellett!

A  régi kb. 5 méter mély gyűrűs kút alján kb. 50-60 cm víz volt, valamint alatta 1-1,5 méter iszap volt leülepedve.

A kútfúrás megrendelőjével a megállapodásunk az volt, hogy amennyiben a kút javítása megoldható abban az esetben a régi gyűrűs kútba belefúrunk, és „átalakítjuk” fúrt kúttá, ha pedig ez nem lehetséges abban az esetben melléfúrásos kútjavítást végzünk – mellette egy új kutat fúrunk.

A kútfúrást megelőzően a „Létesítési engedély”-t is ezen kútjavítási munkálatok elvégzésére adtuk be.

Az 5 méter mély kút aljába a belefúrásos kútjavítás sikerült, az új kút talpmélysége 12 méter lett (kb. 7 méter vízoszlop).

Az „új” fúrt kút 100 liter/perc vízhozam mellett is stabilan üzemel, vízszintje alig változik!

A kút építése során 125 mm. átmérőjű, GWE Budafilter Kft. által gyártott kútbéléscsövet, és szűrőt használtunk, mely minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik.

A héten beépítjük a kút vízhozamához, valamint a meglévő öntözőrendszerhez kiválasztott Pedrollo 4Blockm 2/10 szivattyút, majd az öntözőrendszeres kolléga átalakítja a fényképeken is látható „kuszaságot” rendezett öntözőrendszerré.

Reméljük ezen kút is sok évig működik majd minden probléma nélkül.

Cégünk által kivitelezett kútfúrásra, valamint a beépített anyagokra 5 év garanciát vállaltunk!