Ismét csalás sértettjeit keressük! Csalók éltek vissza cégünk nevével, nevünkben munkát vállaltak, és próbáltak előleget átutaltatni a saját bankszámlájukra!

Ismét csalás sértettjeit keressük! – már rutinosak vagyunk ilyen esetekben!
2023 júniusában ismét előkerült a jó öreg téma, hogy cégünk nevében csalók munkát vállalnak, és előleget vesznek fel,  ill. próbálnak felvenni, átutaltatni a bankszámlájukra!

2023 júniusában felhívott egy érdeklődő telefonon, hogy ténylegesen mi vagyunk-e a Tomikút Kft., és van -e D.Vivien nevű kolléganőnk, és hogy ténylegesen megyünk-e kutat fúrni hétfőn!? Válasz: nincs D. Vivien nevű kollégánk, és nem megyünk kutat fúrni..!

A telefonáló elmondta, hogy a Jószaki.hu oldalon keresett kútfúrúrásra kivitelezőt, és onnan jelenltekezett be egy telefonszámról D.Vivien aki a cégünk kollégájának adta ki magát.
Hivatkozott a www.tomikut.hu céges Weblapunkra, hogy nézze meg, ott vannak a referenciáink, az elérhetőségeink, élő cég vagyunk…! – igen ez így igaz, hogy élő cég vagyunk,  de nem foglalkoztatunk csalókat!
Megbeszélték, hogy pár napon belül megyünk kutat fúrni, majd küldött egy cégünkhöz nem köthető e-mail címről egy levelet melyben volt egy munkaszám, egy OTP-s bankszámlaszám, és a kedvezményezett neve ami a személyiségi jogai miatt (mert neki van személyiségi joga!)  D.Vivien. (Fb. profilját, valamint a számlavezető bankot megtaláltam, földrajzilag irányban egyeznek!)

A sértetti oldalnak az tűnt fel, hogy cégünk a KH banknál vezeti a bankszámláját, neki pedig egy OTP által vezetett számlaszámra kellett volna utalnia! – szerencsére pénzmozgás nem történt!

Az általa küldött e-mail forráskódját lementettük, az adatait, így a telefonszámot, a bankszámla számot, a kedvezményezett nevét átadtuk a rendőrségnek, és feljelentést tettünk!  Ebben az lesz a legszebb, hogy a nő az Fb. profilja alapján hivatásos anyuka (van pár purdé otthon), gyakorlatilag nincs visszatartó erő, mert komoly büntetésre nem számíthat, egy másik feltételezhetően közvetlen/közeli családtagja pedig szerepel a police.hu oldalon a kőrözési listán…! – példamutató család!

A cégünk nevében elkövetett első csalás után átírtuk a Weblap kapcsolati oldalát, kint van az összes telefonszámunk, e-mail címünk, bankszámla számunk, és a számlázórendszer adatai is!
Minden ilyen esetben rendőrségi feljelentést tettünk eddig, és ez után is így járunk el!!!

Kérjük, hogy ellenőrizzék a kapcsolati adatokat, mert a nevünkben csalók próbálják meg lehúzni a gyanútlan érdeklődőket..! – nem tudok többet tenni!

Aki esetlegesen sikerült megvezetniük a csalóknak kérem jelezzék cégünk felé, ill. a rendőrségen tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen!

Új infó, 2023 augusztus 10.-e:

Ismét jött jelzés, hogy a cégünk nevével visszaélve próbáltak munkát vállalni, illetve dolgozni eszükbe sem jutott volna, csak a pénzlehúzásra ment a dolog!
Elkövetési magatartás itt is az, hogy a “vállalkozók” a csalók a joszaki.hu odalról keresik meg a megrendelői odlalt, és előleget próbálnak átutaltatni a saját számlájukra!

Kapcsolati oldalunkon kint vannak a csalók  telefonszámai, bankszámlaszámok-, és a kedvezményezettek neve ahova utalni kellett volna,  és akinek volt e-mail címe akkor az is!