Kamerás kútvizsgálat, egy nyitott kútfejjel üzemelő kút belseje, a kútban élő-, és döglött meztelencsigákról-, és az általuk okozott parazitás fertőzésekről..!

Ingatlanvásárlás után az új tulajdonos kereste meg cégünket, hogy a házzal együtt kapott illegális-, engedély nélküli “kútjából” a szivattyú indítása után rövid időn belül nagyságrendekkel kevesebb víz jön mint eddig.

Kimentünk, és ez a látvány fogadott:

fúrt kút kútfej, nyitott kútszáj, fertőzésveszély

Nyitott kútakna, nyitott kútbéléscső teli élő-, és döglött csigákkal ami fertőzésveszélyes!

 

Kiépítettük a szívócsövet, akkor ezt láttuk:

Fúrt kút lábszelep döglött csigákkal eltömítve

Kút lábszelep, elfolyósodd döglött csigák által eldugítva! Fertőzésveszélyes!!!

És azért jött kevesebb víz, mert a döglött-, már részben elfolyósodott csigák rátapadtak a szívókosárra, a szűrő része eltömődött, és a döglött csigadarabokkal dúsított víz folyóssága (viszkozitása) nem azonos a tiszta vízével…! Ezen döglött amúgy is már a szivattyú által szétdarált folyós állag felé haladó parazitás csigadarabokkal dúsított (ugye milyen guszta!) vízzel locsolták a füvet amire kifeküdtek napozni, illetve a zöldségeket ami az asztalra került..! – Jó étvágyat!

Nálad le van zárva a kút teteje, vagy Te is erre az állapotra hajazol..!? – ha igen, akkor várj egy kicsit, a kút tisztításánál majd összegyűjtjük részedre az “paraitzás-, csigás alaplevet”, és térítésmentesen viheted..!

Megjegyzem, hogy a szerszámok a sokadik fertőtlenítésen már túl vannak..!!!

Ezt a “kutat” mindenképpen kitisztítjuk valahogyan, majd szerintem többször fertőtlenítjük, és valami hosszabb hatású fertőtlenítőszeres tömedéket rakunk bele!
Ez vagy mészlé, vagy klórmész, vagy valami ilyesmi lesz, és most fogunk majd tojni az MSZ 22116 szabvány által meghatározott tömedékelési rétegsorra!
Erre a fertőzött állapotra a szabvány nincs felkészülve…!
Egyeztetek majd az ÁNTSZ -nél dolgozó kollégákkal, hogy nekik mi az álláspontjuk ebben az ügyben!

No és akkor mi is nekem ezzel a gondom amit már egyszer le is írtam itt a weblapunkon:

A kút:

  • teteje mindenképpen zárt!!! Igen, zárt a teteje, felülről nem mehet bele szennyeződés, nem élhet benne sok meztelencsiga-, és nem meztelen sem, mert ez nem nekik készült nudista társasház, nudista strand, hanem kút!
    A meztelencsigáktól a kertben nem győztök megszabadulni, undorral dobáljátok ki őket, a kutatokban pedig szívesen látott vendégek..!?
    Nyáron sok esetben az kezeteket, arcotokat mossátok kútvízzel, öntözitek a veteményest, a gyümölcsöst.  Mivel a víz a kútból jön és ott nem látjátok a meztelencsigákat nap mint nap akkor már nem számít, hogy  “csigalét” és ezzel együtt parazitákat kentek az arcotokra, hogy “csigalével, és parazitákkal öntözött” termést tesztek az étkezőasztalra..!?
    Amennyiben ragaszkodtok a csigaléhez, és a csigák által terjesztett cuki kis parazitákhoz, akkor ahhoz nem kell drága pénzért kutat fúratni, kapkodjátok össze a csiguszokat kesztyű nélkül, tegyétek egy edénybe, áztassátok őket egy darabig, de figyeljetek arra, hogy pár döglött legyen azért köztük, majd felhasználásra készen kenhetitek magatokra a csigalevet,  moshatjátok a parazitás csigalével a zöldséget, gyümölcsöt  fogyasztás előtt, így biztos a  fertőzés.
    Ugye ez egy kicsit undi, és elgondolkodtató..!!!???
    Ezek a dögök nem a kútba való élőlények, próbáljatok meg tenni valamit a saját egészségetekért, valamint a felszín alatti vizek minőségének megóvásáért. Amennyiben a csigákat összeszeditek akkor lehetőleg gumikesztyűben tegyétek…!
  • Csigák által terjesztett az embert is érintő megbetegedésekről  itt olvashattok.
  • Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása a vérmétely fertőzésről ami embert is érint!
  • Zállatorvos által készített  film, amit érdemes megnézni.
  • Szívférgességről “Zállatorvos” módra itt tekinthető meg.
  • És akkor a csigák által terjesztett parazitológiai megbetegedésekről mint például a tüdőférgesség, szívférgesség (állatoknál)  itt olvashattok.
  • Csiga csapdázásáról itt, és itt olvashattok. Youtube videot itt, és itt nézhetitek meg

És akkor egy HVG cikk itt olvasható, hogy a csigától parazitás fertőzést kapott, és meghalt egy fiatal…! 

Kútakna:

  • értelmezésemben, és a hatályos MSZ 22116:2002 szabvány szerint is gépészeti aknában van befejezve egy kút. Ezen akna hivatott megvédeni az időjárási körülményektől a kutat, és az aknába telepített kútgépészeti szerelvényeket. Természetesen az akna mélysége (alja) minden esetben a fagyhatár alatt van, és belső mérete legalább 1,0 méter x 0,8 méter. Mondjuk ekkora méretű aknában nem lehet kényelmesen elférni, tűzoltásnak jó, de inkább az 1,0 x 1,0 méter belméretű, és 1,2 méter mély aknákat részesítjük előnyben. Természetesen a gépészeti akna teteje zárt, az alja pedig NINCS lebetonozva!!!!
  • Fontos az, hogy az akna teteje egy kicsit fentebb legyen szintezve mint a környező terület, hogy a felszínen összegyűlt csurgalékvíz ne a kútgépészeti aknába gyüjlön össze..! Nem tesz jót a csurgalékvíz az elektromos szerelvényeknek. Felülről, oldalról vízzárt akna a megfelelő.

felülről valahogyan így néz ki egy kútgépészeti akna:

Kútgépészeti akna, kútfúrás, kút fennmaradási engedély

Kútgépészeti akna

Nem jól (szabálytalanul) kivitelezett kútgépészeti akna:

Fagyhatár fölé szakszerűtlenül telepített kútgépészet! Kút fennmaradási engedély. Tomikút Kft.

Fagyhatár fölé szakszerűtlenül telepített kútgépészet! Kút fennmaradási engedély. Tomikút Kft.

 

  • A kútgépészeti akna belseje rendezett, és tiszta! Igen, nem élnek-, és mászkálnak benne csigák, és mindenféle undorító csúszómászók-, bogarak, nem áll az alján a falevél, és egyéb mindenféle maradvány. Az elektromos kötések vízzártak, rögzítettek. A vízgépészeti szerelvények ivóvízre minősített anyagokból készülnek, toldások csöpögés mentesek,  a csövek, és egyéb szerelvények rögzítettek.

Kútgépészeti akna belseje a zárt kútfejjel, még az elektromos bekötés előtti állapotban. Kútfúrás, kút fennmaradási engedély, kút legalizálás,Tomikút Kft.

Kútgépészeti akna belseje a zárt kútfejjel, még az elektromos bekötés előtti állapotban. Tomikút Kft.

kút fennmaradási engedély, kút legalizálás, Szabálytalanul üzemeltetett kút, nyitott kútszáj, szabálytalan elektromos kötések.

Szabálytalanul üzemeltetett kút, nyitott kútszáj, szabálytalan elektromos kötések.

És akkor a kútkamerás vizsgálaton látottakat megosztom Veletek:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




 

2 hozzászólás a(z) “Kamerás kútvizsgálat, egy nyitott kútfejjel üzemelő kút belseje, a kútban élő-, és döglött meztelencsigákról-, és az általuk okozott parazitás fertőzésekről..!” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Kút fennmaradási engedély 2020, kamerás kútvizsgálat, és egy férgekkel teli fúrt kút esete…! | Tomikút

  2. Visszajelzés: És akkor ismét a (döglött) csigás kutakról, mert úgy érzem, hogy beszélni kell róla…! | Tomikút

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.